Cakes

0

CakeStudio Zee Helena

25 September 2013 in Blog

cakeStudio


CakeStudio saya yang sangat ‘mini’ untuk cakes.cent2u.com.

Tidak berada di mana-mana shoplot atau shopping mall. Hanya di rumah sahaja. Cukup dan memadai untuk dijadikan studio ala-ala kitchen cake bagi saya menyiapkan semua kek-kek yang telah ditempah.

Kebanyakan kek yang ditempah adalah kek-kek perkahwinan, pertunangan dan harijadi.

Design dan dekorasi kek boleh diberikan kepada saya dan Insyaallah saya boleh merealisasikan kek idaman anda semua.  Hanya yang terbaik saya janjikan untuk pelanggan-pelanggan kek saya. :)


Berbalik kepada CakeStudio saya, ianya sangat simple dan sederhana. Studio comel-comel je!

Hanya berkongsi sahaja. Ada masa lagi saya share pula ruangan dalam kerja cake saya. 


Zee Helena

Setia Alam

Bookmark and Share

Tags: , , , , , , , ,

0

Fondant Pearls at my HomeCakeStudio, Setia Alam

24 September 2013 in Blog

Assalamualaikum,

Projek tugasan dekorasi cake saya minggu ini

minggu ini ialah fondant pearls.

Seperti yang saya tahu fondant pearls tidak dijual di mana-mana kedai pembekal kek. Saya tahu saya perlu buatnya sendiri! !

Sudah tahu namanya fondant pearls dan sememangnya kita perlukan fondant untuk membuat pearls tersebut.

Saya juga telah membuat carian di internet untuk fondant pearls .  Bolehlah lawati  

http://candy.about.com/od/fondantcandyrecipes/r/fondant_pearls.htm

Penerangan yang sangat mudah untuk membuatnya.  Lihatlah hasil yang telah saya buat  ;)

Fondant Pearls

Bookmark and Share

Tags: , , , , ,

0

Serlahkan kecomelan..

22 September 2013 in Blog

Assalamualaikum. .

Tak kisahlah walau ini web cake saya, tapi ini space untuk blog ssaya. Saya nak juga cerita tentang kecomelan Afif. ;)

Afif anak kedua saya selepas Alif yang pertama.

Comel ke tak ke pada saya tetap comel dan montel.  Aha…

Sudah hampir 10 bulan umur Afif. Belum pandai berjalan sendiri. Sangatlah manja dan suka bermain dengan abang Alif. Sangat peramah bila bersama orang lain walau pertama kali berjumpa.

Senyuman menawan hati sesiapa pun yang tengok.

Umi sayang Afif.

Sayangilah anak kita dengan katakan sayang pada mereka setiap hari kerana mereka jua perlukan penghargaan.

Zee Helena

I am SuperMom!

Bookmark and Share

Tags: , , ,

0

Basket Roses Cake

21 September 2013 in Blog

Cake baru dari cent2u.com Basket Roses.  Dipenuhi dengan bunga rose buttercream,  daun-daun hijau serta hiasan tag tulisan yang dibuat daripada fondant.

Dekorasi keliling cake yang menjadikan kek ini dipanggil basket roses cake ataupun kek bakul bunga ros!

Pasti menjadi kelainan untuk dijadikan sebagai kek hantaran ataupun harijadi. Betul tak?

Zee Helena

zee@cent2u.com

Bookmark and Share

Tags: , , , , , ,

0

Tempahan Untuk September – Disember 2013

22 July 2013 in Blog

Pengumuman!

Assalamualaikum..

Salam Ramadhan,

Untuk pengetahuan semua pelanggan baru / lama.

Tempahan kek utk September 2013 hanya untuk tarikh berikut sahaja:

7- 22hb September 2013 – masih menerima tempahan

October – Disember 2013 – masih menerima tempahan

Harap maklum.



Zee Helena

Email: zee@cent2u.com

SMS/ WhatsApp: 017- 7908912

Bookmark and Share

Tags: , , , , , ,

0

Promosi Cake April 2013

1 April 2013 in Blog

PROMOSI KEK

Bulan April 2013
Sempena bulan April 2013 dan cakes.cent2u.com juga akan menyambut ulang tahun yang ke EMPAT pada tahun ini.
Oleh itu, CAKES by Zee Helena ingin mengadakan promosi HEBAT 10% untuk semua tempahan kek yang diTEMPAH pada 4 April. 14 April dan 24 April.
Sesiapa yang menempah kek pada hari tersebut dan membuat deposit pada tarikh-tarikh tersebut akan mendapat 10% diskaun.
Siapa cepat dia dapat. Jom, jangan segan-segan untuk telefon/ sms/ Whatsapp/ email saya.
Sila-sila LIKE cakes.cent2u.com … ;)
Email: zee@cent2u.com
Mobile: 017-790 8912
web: cakes.cent2u.com
Zee Helena

PROMOSI KEK

Bulan April 2013

Sempena bulan April 2013 dan cakes.cent2u.com juga akan menyambut ulang tahun yang ke EMPAT pada tahun ini.

Oleh itu, CAKES by Zee Helena ingin mengadakan promosi HEBAT 10% untuk semua tempahan kek yang diTEMPAH pada 4 April. 14 April dan 24 April.

Sesiapa yang menempah kek pada hari tersebut dan membuat deposit pada tarikh-tarikh tersebut akan mendapat 10% diskaun.

Siapa cepat dia dapat. Jom, jangan segan-segan untuk telefon/ sms/ Whatsapp/ email saya.

Sila-sila LIKE cakes.cent2u.com … ;)

Email: zee@cent2u.com

Mobile: 017-790 8912

web: cakes.cent2u.com

Zee Helena

Bookmark and Share

Tags: , , , , , , ,

0

Perisa Kek Istimewa cent2u.com

3 October 2012 in Blog

Chocolate with Fruits Wedding Cake (WCF030026)

Chocolate with Fruits Wedding Cake (WCF030026)

Ramai yang bertanyakan perisa yang pelbagai di cent2u.com.

Di sini, kami hanya menyediakan tiga jenis perisa kek sahaja bagi memastikan kualiti yang baik dan terjamin.

Tiga jenis perisa tersebut adalah moist chocolate cake, buttervanilla dan rich fruit cake.  Ketiga-tiga perisa kek ini sememangnya glamor di cent2u.com.

Moist chocolate cake adalah diantara perisa kegemaran yang dipilih oleh pelanggan-pelanggan cent2u.com.  Perisa moist chocolate dan buttervanilla adalah sesuai untuk hidangan untuk majlis harijadi, pertunangan mahupun majlis perkahwinan.

Manakala perisa fruit cake adalah antara yang selalunya diplih sebagai kek untuk pertunangan dan majlis perkahwinan.  Walaubagaimana pun,  pihak cent2u.com akan mempelbagaikan lagi perisa kek pada masa akan datang.

love,

Zee Helena

Bookmark and Share

Tags: , , ,

0

Wedding Cakes, Engagement Cakes

1 April 2012 in Blog

Wedding cake atau kek perkahwinan pada masa sekarang bagaikan sudah menjadi satu tradisi untuk setiap majlis perkahwinan di Malaysia.  Semakin hari semakin ramai yang menggemari dekorasi-dekorasi yang menarik, moden dan elegan.

Setiap dekorasi kek memerlukan idea yang telah diimaginasikan untuk digubah ke atas kek.  Antara dekorasi yang semakin diminati adalah dekosari reben, pelbagai jenis bunga dan sebagainya.

Untuk penghasilan kek yang baik, sudah semestinya memerlukan perancangan yang rapi supaya kek kelihatan menarik dan sedap mata memandang.

Untuk pelanggan cakes.cent2u.com, Zee Helena sentiasa bersama anda untuk memberi idea-idea yang bersesuaian dengan konsep majlis anda.

Ok semua…rancanglah majlis anda untuk mendapat kek perkahwinan yang menarik di cakes.cent2u.com

“makan kek banyak-banyak ya..”

Zee Helena

Bookmark and Share

Tags: , , , , , ,

0

Zee Helena di TV1 Selamat Pagi Malaysia pada hari Khamis 29.3.2012

1 April 2012 in Blog

Hi … saya Zee Helena ingin megucapkan Terima Kasih kepada Selamat Pagi Malaysia (Nadi Seri Pagi) TV1 & Tazneem kerana telah sudi untuk menghias kek bersama saya pagi tadi dalam segmen seni kreatif.

“makan kek banyak-banyak ya..”

Zee Helena

Bookmark and Share

Tags: , , , , ,

0

Kek Perkahwinan Shah Alam, 2012

16 February 2012 in Blog

Salam ceria semua pengunjung cent2u.com,

Pelbagai dekorasi kek perkahwinan untuk hantaran mahupun acara potong cake yang boleh anda perolehi di cakes.cent2u.com.

Di cent2u.com menJANJIkan yang terbaik untuk kepuasan semua pelanggan.

Kebanyakkan dekorasi kek yang dibuat di cent2u.com adalah  daripada inspirasi pelanggan yang mahukan kelainan untuk hari meriah mereka.
Walaubagaimanapun, cent2u.com juga boleh memberi idea yang menarik untuk kek-kek anda.  Dengan kepakaran yang sederhana dalam seni hiasan kek, di cent2u.com sentiasa mengikut citarasa dekorasi yang pelanggan mahukan.

Hari meriah anda, saudara-mara atau kawan-kawan anda tak lama lagi kan?  :)   Tunggu apa lagi, mari lihat-lihat kek-kek yang ada di cent2u.com atau email terus kepada saya dengan contoh-contoh atau detail dekorasi kek yang anda mahukan.
Ok, salam manis dari saya. ;)

Zee Helena

cakes.cent2u.com

Bandar Setia Alam

Bookmark and Share

Tags: , , , , , , ,

Cake Order for 2013

Tempahan hanya untuk tarikh berikut bagi tahun 2013 masih diTERIMA:


16 - 30 November 2013
14 - 29 Disember 2013



RAIKAN MAJLIS ANDA BERSAMA: CAKES by Zee Helena

Zee Helena

Create Your Badge

CAKES by Zee Helena

Designs

Sila layari galeri dan pilih mana-mana design atau dekorasi kek yang bersesuaian dengan majlis anda.

Anda juga boleh menghubungi saya dan memberi sebarang idea untuk kek anda.

Harga

Semua harga adalah dalam Ringgit Malaysia (RM). Caj penghantaran bergantung pada tarikh, masa dan lokasi.

Tempahan

Untuk sebarang tempahan segera, sila hubungi / SMS saya, Zee Helena di 017-7908912 atau email zeehelena[at]gmail.com

Butiran Tempahan

Sertakan butiran berikut bagi memudahkan proses penghantaran email untuk senarai /detail serta harga kek kepada anda.

1. Nama:

2. No telefon:

3. Design cake: sekiranya ada berikan contoh gambar

4. Tema/warna untuk kek majlis:

5. Perisa cake: moist choc/ buttervanilla / fruit cake

6. Jenis frosting: fondant/ buttercream / chocolate

7. Lain-lain info yang berguna

Penghantaran/ Self Pick

Penghantaran kek hanya pada HUJUNG MINGGU SAHAJA dan caj mengikut lokasi

Self Pick hanya di KFC Setia Alam dan Petronas A&W Seksyen7, Shah Alam

Penghantaran / Self pick hanya dibuat pada masa yang telah ditetapkan melalui perbincangan dengan pihak cent2u.com.

PENGUMUMAN

Salam ceria! Dialu-alukan kepada semua bridal/wedding planner, caterer, event management untuk menjalankan usahasama perniagaan dengan kami di cakes cent2u. Sekian, terima kasih.

Kategori

Hubungi Kami


View Larger Map





SMS/ WhatsApp atau hubungi

Zee Helena 017-7908912

zeehelena[at]gmail.com / zee[at]cent2u.com

facebook: Zee Helena

facebook FanPage: cakes.cent2u.com